Retourkoop.nl wint Circulair Compliment 2020

“Utrecht draagt circulaire initiatieven een warm hart toe”, legt wethouder Klaas Verschuure uit. “Daarom hebben we het Circulair Compliment in het leven geroepen, waarmee wij ondernemers en andere initiatiefnemers stimuleren om bij te dragen aan de volledig circulaire stad die wij willen worden.”

Lees verder

Social Enterprise Day 2020

Dit jaar vindt de Social Enterprise Day plaats op donderdag 19 november en staat in het teken van samenwerkingen op het gebied van verduurzaming van steden en gemeenschappen. Wat zijn de uitdagingen en hoe kunnen we als ondernemers, bedrijven, maatschappelijke organisaties én als individuen op een slimme manier onze krachten bundelen?

Lees verder

ROM Regio Utrecht event “Samen groeien we verder”

Tijdens het ROM Regio Utrecht event praten staatssecretaris Mona Keijzer, Arjan van den Born en regionale ondernemers over het verkrijgen van investeringen, exporteren naar kansrijke markten, groeien en innoveren in de huidige tijd en de Corona-Overbruggingslening.

Lees verder

Stationsgebied Utrecht 2e zakencentrum van Nederland

De centrale ligging in het land maakt het Stationsgebied in Utrecht al langer een aantrekkelijke vestigingsplaats voor Nederlandse hoofdkantoren. Utrecht onderscheidt zich met binnenstedelijke dynamiek en functiemix.

Lees verder

Utrecht Monitor 2020

De Utrecht Monitor vertelt met cijfers en trends het verhaal van de stad in 2019, voor de uitbraak van het coronavirus. Utrechters zijn grotendeels gelukkig (82%) en tevreden met hun eigen leven (88%). De regio Utrecht blijft economisch sterk. Utrecht-stad kent een lage werkloosheid. De banengroei van voorgaande jaren zet ook in 2019 door.

Lees verder

Regio Utrecht opnieuw in top van Europa’s meest competitieve regio’s

In de Regional Competitive Index (RCI) 2019 staat Utrecht op de 2e plaats. Sinds de start van de RCI in 2010 behoort Utrecht tot de meest competitieve regio’s van Europa. In 2010 en 2013 stond de regio op nummer één. Over de gehele breedte van het onderzoek scoort de regio onverminderd hoog.

Lees verder

i-did is terug in Overvecht

i-did is een sociale onderneming waar ze mensen met afstand tot werk een kans bieden en afgeschreven textiel een nieuw leven. Bij i-did bouwen de werknemers zelfvertrouwen, zelfkennis en eigenwaarde op. Oude bedrijfskleding en ander textiel wordt als gerecycled vilt omgezet tot hoogwaardige nieuwe producten voor grote klanten zoals onder andere IKEA, KLM, en de Efteling.

Lees verder

Utrecht beste fietsstad van de wereld in 2019

In het onderzoek, uitgevoerd door verzekeraar Coya, werd gekeken naar het weer, de criminaliteit en veiligheid, de infrastructuur, deelfietsen en evenementen. Utrecht heeft de hoogste totale score.

Lees verder

DTN vestigt Europese hoofdkwartier in Utrecht

DTN is een van de grotere weersinstituten in de wereld. Met behulp van Europese satellieten bedienen zij o.a. de luchtvaart, energiebedrijven, de agrarische sector en de zeevaart. DTN verplaatste haar Europese hoofdkwartier naar Utrecht, op 15 januari jl. werd de nieuwe locatie officieel geopend.

Lees verder

Politie koopt centraal gelegen bedrijfsgebouw in Utrecht

De politie is sinds 16 april 2020 eigenaar van het centraal gelegen bedrijfsgebouw aan de Van Deventerlaan 50 in Utrecht (VDL50). Het gebouw met een oppervlakte van ca. 16.500 m2 BVO maakt efficiëntere bedrijfsvoering en ondersteuning bij effectief politiewerk mogelijk.

Lees verder

Meer weten wat Utrecht City in Business voor u kan doen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.