Bouw Beurskwartier

Utrecht krijgt er vanaf 2023 een nieuw stuk centrumgebied erbij: Beurskwartier. Gelegen tussen Croeselaan, van Zijstweg en Graadt van Roggenweg. Een centrumgebied voor iedereen om te gaan wonen, werken en ontspannen. Er komen onder andere minstens 2500 nieuwe woningen voor 4000 tot 5000 mensen, nieuwe werkplekken voor ongeveer 5000 mensen, verschillende voorzieningen voor cultuur, recreatie en uitgaan én twee parken.

 

De bouw van Wonderwoods en Galaxy Tower is gestart en de bouw van het Jaarbeurspleingebouw is in voorbereiding. Het Beurskwartier wordt kavelgewijs opgebouwd, waardoor er een leuke mix en match ontstaat van gebouwen en er plek is voor iedereen. Delen en Groen zijn de hoofdthema’s van het plan. Er zullen geen parkeerplaatsen voor auto’s k omen, er wordt juist gestimuleerd op het gebruik van deelmobiliteit. Elk woningblok zal grenzen aan een binnentuin waar iedereen samen komt.

 

Voor de huidige huurders van sociale en middeldure huurwoningen aan de Croeselaan is aan de overkant nieuwbouw gepland waar zij naar toe kunnen verhuizen. Die locatie heet Ondaatje. De sloop/transformatie van de panden aan de Croeselaan en omgeving is definitief na vaststelling in de gemeenteraad. Op de website van de gemeente staan de plannen in detail beschreven: Beurskwartier: herinrichting | gemeente Utrecht

 

Meer weten wat Utrecht City in Business voor u kan doen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.