Waarom uw bedrijf vestigen in Utrecht?

Utrecht is een stad met een buitengewone aantrekkingskracht op bedrijven. Utrecht staat bekend als een slimme, creatieve, talentvolle en gezonde stad. Een bloeiende stad waarin burgers, bedrijven, kennisinstituten en lokale overheid de krachten bundelen en nauw samenwerken aan een gezonde samenleving voor iedereen. Door de unieke voordelen, zoals de centrale ligging, goede bereikbaarheid, het uitstekende ondernemersklimaat en hoogopgeleide beroepsbevolking, is het een vestigingsplaats bij uitstek. Bovendien beschikt de stad over een grote diversiteit aan bedrijventerreinen en kantoorlocaties in elk segment: van hoogwaardige binnenstedelijke toplocaties tot no-nonsense locaties aan de snelwegen.

Gezond Stedelijk Leven

Gezond Stedelijk Leven Gezond Stedelijk Leven

Utrecht is de snelst groeiende en gezondste stad van Nederland. Een economische vitale stad die zich richt op slim, groen, innovatief en gezond. Utrecht onderscheidt zich door met succes snelle verstedelijking en economische groei te combineren met gezond stedelijk leven. De regio kent een gedeelde ambitie: ‘healthy urban living’. De regio bundelt krachten voor slimme en creatieve oplossingen en innovatieve producten en diensten om de omgeving groen, gezond en leefbaar te houden. Gezondheid, welzijn en welvaart van mensen staan centraal bij het inrichten en ontwikkelen van een gezonde duurzame leefomgeving.

Competitieve regio in Europa

Competitieve regio in Europa Competitieve regio in Europa

De regio Utrecht is (na Londen) wederom de meest competitieve regio van Europa met een prettig vestigingsklimaat, sterke economische structuur en hoogopgeleide beroepsbevolking (EU RCI 2016, onderzoek naar 263 regio’s). De regio Utrecht behoort al jaren tot de absolute top en laat regio’s als Amsterdam, Parijs en Frankfurt ver achter zich. Utrecht is koploper op het gebied van digitale infrastructuur, gezondheid, hoger onderwijs, arbeidsmarkt, technologie en innovatie.

Centrale ligging & goede bereikbaarheid

Centrale ligging & goede bereikbaarheid Centrale ligging & goede bereikbaarheid

Utrecht is met recht een centraal trefpunt. De kracht van de stad is dat je er gemakkelijk kunt komen dankzij een uitstekende bereikbaarheid op alle fronten. Utrecht ligt aan de belangrijkste snelwegen van Nederland. Ook internationaal is Utrecht uitstekend bereikbaar, luchthaven Schiphol ligt op slechts een half uur reistijd. Het grootste treinstation van Nederland, Utrecht CS zorgt voor verbinding met alle hoeken van Nederland en belangrijke internationale bestemmingen. Op Lage Weide bevindt zich één van de grootste binnenhavens van Nederland. Bovendien beschikt de stad over een goede digitale infrastructuur.

Hoog­opgeleide jonge beroeps­bevolking

Hoog­opgeleide jonge beroeps­bevolking Hoog­opgeleide jonge beroeps­bevolking

Utrecht is een levendige kennisstad met jonge slimme inwoners: 62% van de beroepsbevolking is hoogopgeleid (Arbeidsmarktmonitor 2017). Als typische studentenstad trekt Utrecht jaarlijks een nieuwe stroom talentvolle, slimme, jonge mensen aan. Een groot deel blijft bovendien ook na hun studie wonen en werken in Utrecht. Met een continue aanwas van nieuw talent is dit een perfecte omgeving om uw bedrijf te vestigen. Innovatieve en creatieve ondernemers en ambitieuze en vindingrijke talenten zijn in Utrecht binnen handbereik.

Hoge kwaliteit van leven

Hoge kwaliteit van leven Hoge kwaliteit van leven

Utrecht: een wereldstad op zakformaat. Open, toegankelijk en gastvrij. Utrecht is een compacte stad, makkelijk wandelend of fietsend te verkennen. Utrecht staat bekend om haar mooie historische binnenstad met een groot winkelgebied, divers en ruim cultureel aanbod, spannende architectuur, verrassende musea, levendige festivals, bijzondere evenementen en weelderige parken. In de nabijheid van natuur, omringd door water en groen. Een geliefde stad om te wonen, werken, studeren en te verblijven. Niet voor niets is Utrecht de 2e aantrekkelijkste woonstad van Nederland (Atlas voor Gemeenten 2017).

internationale gemeenschap

internationale gemeenschap internationale gemeenschap

De regio Utrecht vormt de thuisbasis van 60.000 internationale talenten en telt ruim 900 internationale bedrijven. De Internationale School biedt het wereldwijde onderwijsprogramma van het Baccalaureaat aan, zodat onderwijs bij verhuizing naadloos op elkaar aansluit. Verder heeft Utrecht het University College en de International Campus Utrecht. Het Expat Center is de centrale plek waar nieuwkomers terecht kunnen voor overheidsdienstverlening en praktische informatie over het wonen, werken en studeren in de regio Utrecht. Meer informatie: ‘Utrecht Region Newcomer’s guide’.

Meer weten? Neem rechtstreeks contact met ons op of via onderstaand formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.