Uw bedrijf vestigen in Utrecht? Zie hier het overzicht

Utrecht heeft een gevarieerd aanbod van vestigingsmogelijkheden, van kleine sfeervolle kantoorpanden in de binnenstad tot goed bereikbare bedrijventerreinen aan de snelweg. Welke locatie past het best bij uw activiteiten, ambities en doelstellingen? In onderstaand overzicht ziet u de vestigingslocaties die Utrecht te bieden heeft. Meer informatie of hulp nodig? Wij denken graag met u mee en staan u bij met advies.

Ook biedt Utrecht verschillende flexibele mogelijkheden voor kleine bedrijven. Bedrijfsverzamelgebouwen, flexibele werkplekken, virtual offices – zoek  hier de werkplek die bij u past.

Stationsgebied Utrecht

Stationsgebied Utrecht

Het Stationsgebied van Utrecht is een dynamische en zeer gewilde kantorenlocatie. De meest centrale ontmoetingsplek van Nederland. Openbaar vervoer, het nieuwe Hoog Catharijne, horeca, theater en de historische binnenstad liggen binnen handbereik. Dichtbij De Jaarbeurs, de plek voor de grootste internationale beurzen evenementen in Nederland. Utrecht Centraal Station is door de recent afgeronde verbouwing helemaal klaar voor de reiziger en de toekomst. Vanaf hier sta je in slechts dertig minuten in de vertrekhal van Schiphol.

De stad werkt aan een groter centrum, door uitbreiding van het huidige centrum aan de westzijde van het stationsgebied. Basis is daarbij een gezonde slimme verstedelijking, met een goede mix aan voorzieningen zoals wonen en werken in hoge dichtheden. Een voorbeeld daarvan is het ontwerp van het zeer duurzame gebouw “Wonderwoods” in het Healthy Urban Quarter. Hier wordt een nieuwe balans gemaakt tussen natuur en techniek, waarbij een leefomgeving ontstaat waarin mensen, natuur en techniek in harmonie samengaan. Bij de ontwikkelingen in het gebied hoort ook een flinke uitbreiding van het kantorenoppervlak. Het grootste deel hiervan komt beschikbaar aan de westkant van het station.

Utrecht Science Park

Utrecht Science Park

Utrecht Science Park (USP) is een inspirerende plek waar wetenschap, ontmoeting en samenwerking centraal staan. Naast Nederlands’ grootste en beste universiteit zijn hier ook het UMC Utrecht, het Wilhelmina Kinderziekenhuis, het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, de Hogeschool Utrecht en veel wetenschappelijke ondernemingen gevestigd. USP is een complete campus met een mix van wetenschap, onderwijs, zorg, bedrijven, (studenten)woningen, winkels en voorzieningen. Dagelijks komen er 50.000 studenten en ruim 22.000 medewerkers naar dit gebied. Utrecht Science Park is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en via de A27 en A28. Tram 22 rijdt in 17 minuten van Utrecht Centraal naar USP.

Het Utrecht Science Park biedt plaats aan bedrijven op het gebied van life sciences & health zoals Nutricia Research, Genmab, Merus en Bioceros. Binnenkort volgt het RIVM. Voor de vestiging van innovatieve start-ups, scale-ups en grote bedrijven zijn verschillende locaties beschikbaar zoals UtrechtInc en de nieuwe Life Sciences Incubator. Binnenkort gaat de Accelerator in aanbouw.

Leidsche Rijn Centrum

Leidsche Rijn Centrum

Leidsche Rijn Centrum is het kloppende hart van de nieuwe wijk Leidsche Rijn en is zowel per fiets, openbaar vervoer als auto uitstekend bereikbaar. Een toplocatie met veel kwaliteiten die bewoners, bezoekers en bedrijven aanspreken. Aan bedrijven biedt Leidsche Rijn Centrum het beste van twee werelden: een strategische zichtlocatie aan de A2 en een hoogwaardig centrumgebied met een mix van wonen, winkels, horeca, maatschappelijke en culturele voorzieningen. De combinatie van een eigen station (Utrecht Leidsche Rijn) en de directe verbinding met de verbrede A2 maakt dat het centrum één van de best bereikbare vestigingslocaties van Nederland is. De reistijd naar Utrecht centraal station bedraagt slechts 4 minuten. Kantorenkavels zijn beschikbaar vanaf 5.000 m2. Inmiddels kozen Capgemini, Oracle en FNV deze locatie voor hun hoofdkantoor.

Papendorp

Papendorp

Papendorp is Utrechts nieuwste kantorenpark en bedrijventerrein en is volop ontwikkeling. Het ligt direct aan de A2 en A12 en is tevens goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Door de centrale ligging in Nederland, strategische zichtlocatie, hoogwaardige architectuur in een parkachtige omgeving is het een aantrekkelijke vestigingslocatie bij uitstek. Dé toplocatie voor (internationale) ICT-bedrijven, zakelijke dienstverleners en sales offices. Vanaf Papendorp bedient uw bedrijf heel Nederland optimaal. Bovendien ontwikkelt Papendorp zich tot een gemengde locatie, mede dankzij voorzieningen als sportvelden, winkels en horeca, inclusief een hotel, en een medische kliniek. Het voornemen is om ruim 1.000 woningen toe te voegen aan Papendorp.

Onder meer Bol.com, Diebold Nixdorf, Unit 4, United Technologies, Ingram Micro, Stork en Deloitte zijn hier al gevestigd.

Rijnsweerd

Rijnsweerd

Een dynamisch, groen, duurzaam en goed bereikbaar kantorenpark. Rijnsweerd heeft een gunstige ligging aan de Oostkant van de stad: direct aan de A28 en vlakbij de A27. Daarnaast is het gebied uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en per fiets ligt de binnenstad op een paar minuten afstand. Rijnsweerd grenst aan het Utrecht Science Park en heeft een perfecte aansluiting met Utrecht Oost en het Wilhelminapark. Rijnsweerd ontwikkelt zich tot een multifunctioneel woon- en werkgebied met studentenwoningen, horeca en winkelvoorzieningen. De ambitie is dat Rijnsweerd steeds meer de functie krijgt van uitbreidingsgebied van het Utrecht Science Park. Het kantorenpark versterkt zijn groene karakter met Natuurpark Bloeyendael als recreatiegebied. Een aantrekkelijke en representatieve woon- en werkomgeving met een gevarieerd aanbod. Lees meer over de plannen in het Ambitiedocument kantorenpark Rijnsweerd. 

Organisaties die op deze locatie zijn gevestigd: Provincie Utrecht en vele zakelijk en financieel dienstverlenende bedrijven als ASR, PwC, NZA, CMS, EY, DAS en Remobis.

Business Eiland Utrecht

Business Eiland Utrecht

Business Eiland Utrecht is een gemengd gebied aan de Zuidkant van Utrecht met kantoren en bedrijfsruimten. Door het gebied lopen belangrijke wegen waardoor het goed ontsloten wordt door uitvalswegen en eenvoudig te bereiken is vanaf de A12. Er is een goede verbinding met Utrecht Centraal station met de sneltram.

Bedrijven die hier gevestigd zijn: equensWorldline, Berenschot, Gepu en Terberg Leasing. Langs de Merwede zijn de creatieve broedplaats Vechtclub XL en de Alchemist gevestigd. De Vechtclub XL (2500 m2) is een succesvol bedrijfsverzamelgebouw voor de creatieve sector. Naast de studio’s en werkplaatsen is onder meer ook ruimte voor publieke evenementen en exposities, een vershal, stadslandbouw, brewpub, koffiebranderij en een restaurant. De Alchemist is een bedrijfsverzamelgebouw gericht op sociaal-maatschappelijke functies. Het gebouwencomplex Kanaalcentrum ontwikkelt zich als een innovatief gemengd cluster met ruimte voor start-ups, woningen en voorzieningen.

Het gebied maakt deel uit van de Merwedekanaalzone. De komende 15 jaar wordt dit voormalige kantoor en distributiegebied getransformeerd tot een dynamische multifunctionele energiezuinige, duurzame en groene stadswijk.

Lage Weide

Lage Weide

Met 216 hectare het grootste bedrijventerrein in de regio Utrecht. Lage Weide is één van de oudste bedrijventerreinen van Nederland en is volop in ontwikkeling. Het biedt werkgelegenheid aan circa 18.000 mensen. Het terrein ligt aan de rand van Utrecht met een directe aansluiting op de A2, het Amsterdam-Rijnkanaal en het spoor. Lage Weide beschikt over een rail- en containerterminal en heeft één van de grootste binnenhavens van Nederland. Dit biedt extra mogelijkheden voor multimodaal goederenvervoer. Aanvankelijk vestigden zich hier met name industriële ondernemers en bouwbedrijven, maar momenteel ligt het accent meer op logistiek en distributie.

Een bruisend gebied met diverse florerende en gerenommeerde bedrijven zoals DHL, Kuehne Nagel, Picnic, Fonq, Hema, Raak, Strukton en WE.

Het Werkspoorkwartier

Het Werkspoorkwartier

Het Werkspoorkwartier ligt op fietsafstand van de binnenstad met een goede busverbinding en een eigen treinstation (Station Zuilen). Het is een aantrekkelijke locatie voor stadsverzorgende bedrijven en heeft een steeds grotere aantrekkingskracht op de creatieve sector. Een van de grote spraakmakers in het gebied is de Werkspoorkathedraal: industrieel erfgoed dat onderdak biedt aan ondernemers uit de creatieve sector, maar ook mogelijkheden heeft voor uiteenlopende evenementen.

Het huidige bedrijventerrein transformeert tot een toonaangevend vestigingsgebied voor maakbedrijven en creatieve start-ups. Met ruim 10.000 m2 nieuwe bedrijvigheid en meer dan 200 nieuwe banen, ook door herontwikkeling van bestaand leegstaand vastgoed, bevordert deze ontwikkeling de regionale concurrentiekracht. Hiermee wordt het Werkspoorkwartier de circulaire broedplaats van Utrecht. De transformatie is in volle gang. Op een groenstrook langs het spoor is gestart met de circulaire bouw van Het Hof van Cartesius: een nieuwe, groene werkplek waar creatieve, duurzame ondernemers zélf hun eigen werkruimte bouwen rondom een publieke binnentuin.

De Wetering

De Wetering

Een hoogwaardig bedrijvenpark met bijzondere bedrijfsarchitectuur direct aan de A2. Het gebied vormt de toegangspoort naar Leidsche Rijn Centrum. Aantrekkelijke vestigingslocatie vanwege de centrale ligging, goede bereikbaarheid en de zichtlocatie in de geluidsmuur langs de A2. Dichtbij het Antonius ziekenhuis en station Leidsche Rijn. Naast medisch gerelateerde bedrijven zijn hier ook zakelijke dienstverleners en ICT-bedrijven gevestigd. Bijzonder is het 800 meter lange multifunctionele gebouwencomplex ‘The Wall’ dat tegelijkertijd als geluidsscherm dienst doet. Aan de andere kant van het terrein ligt recreatiegebied de Haarrijnse plas. Op de Wetering zijn nog enkele kavels beschikbaar voor hoogwaardige bedrijvigheid.

Binnenstad & Oost

Binnenstad & Oost

In de historische binnenstad zijn uiteenlopende voorzieningen. Uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Hier zijn voornamelijk (kleine) zakelijke dienstverleners en non-profit kantoorgebruikers te vinden. De omgeving van het Wilhelminapark en de Maliebaan wordt gesierd door monumentale herenhuizen en kantoorvilla’s. Het grootste aandeel hebben hier financiële instellingen en zakelijke dienstverleners, advocaten en notarissen, en dat langs aantrekkelijke groene lanen op loopafstand van bruisende winkelstraten. Ook zijn er verschillende bedrijfsverzamelgebouwen te vinden zoals Hooghiemstra.

Oudenrijn

Oudenrijn

Oudenrijn is een bedrijventerrein van ongeveer 74 hectare en ligt in het westen van Utrecht. Het terrein is goed bereikbaar vanwege de aansluiting op de A2 en de A12. Op het noordelijke deel van het bedrijventerrein zijn twee hoogwaardig openbaarvervoerverbindingen. Kenmerkend voor dit terrein is het gemengde karakter met bedrijven uit de sectoren handel, transport en industrie. Bij de entree van het bedrijventerrein ligt een strook met bedrijfspanden van onder andere: BASF, Velux Nederland BV, Merwede Springs, Matex Deuren en een aantal garagebedrijven. In Oudenrijn mogen bedrijven zich vestigen die niet milieuvergunning-plichtig zijn en bedrijven die wel vergunningplicht zijn tot en met milieucategorie 4.

Nieuw Overvecht

Nieuw Overvecht

Het bedrijventerrein Nieuw Overvecht ligt aan de Noordelijke Randweg Utrecht. De ligging van Nieuw Overvecht ten opzichte van het centrum van de stad Utrecht en ten opzichte van de uitvalswegen maakt het tot een aantrekkelijk stadsverzorgend bedrijventerrein. Met ruim 4.000 arbeidsplaatsen is het een belangrijke werklocatie voor de stad. Kenmerkend is het gemengde karakter van bedrijven met een accent op gezondheid & beweging. Onder andere ULC, Saltro, Technische Unie en de KNSB zijn hier gevestigd. De ijsbaan de Vechtsebanen en de Dutch Health Tech Academy zorgen voor extra levendigheid in het gebied. Het terrein en de gemeente blijven gezamenlijk investeren in het verduurzamen van het terrein en het verbeteren van het vestigingsklimaat.

Bedrijfsverzamelgebouwen, flexibele werkplekken, virtual offices – Utrecht biedt een verscheidenheid aan flexibele mogelijkheden voor kleine bedrijven. Via onderstaande knop komt u terecht op onze zoekmachine en vindt u eenvoudig de werkplek die bij u past.

Meer weten over deze vestigingslocaties? Neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.