Utrecht Science Park grootste science park van Nederland

Met meer dan 26.000 werknemers bij de kennis- , zorginstellingen  en bedrijven (inmiddels al meer dan 27.000) is het Utrecht Science Park verreweg het grootste sciencepark van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van Buck Consultants International dat om de 4 jaar in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en de kennissteden naar campussen/scienceparken wordt verricht.

Door de magneetwerking van de concentratie van kennis is het aantal werknemers zelfs in crisistijd fors gegroeid en zal dat alleen nog maar doorzetten met de komst van nieuwe bedrijven en kennisinstellingen, zoals het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Op het Utrecht Science Park worden nieuwe technologieën op het gebied van life sciences en duurzaamheid ontwikkeld die een doorbraak kunnen betekenen, bijvoorbeeld in de strijd tegen kanker. Het sciencepark is het kloppende hart van een van Europa’s meest competitieve regio’s. Hier werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven.

Lees het gehele rapport: Inventarisatie en meerwaarde van campussen in Nederland.

Meer weten wat Utrecht City in Business voor u kan doen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.