Utrecht investeert in vestigingsklimaat startende ondernemers

Het Utrechtse college wil 2,5 miljoen euro investeren om het vestigingsklimaat voor startende ondernemers te verbeteren. Daarvan is 1,25 miljoen euro voor bedrijven (‘incubators’) die nieuwe ondernemers helpen door bijvoorbeeld coaching en toegang tot financiers en netwerken te bieden. Daarnaast wordt 1 miljoen euro bestemd voor groeiende ondernemers.

“Utrecht kent mooie voorbeelden van startende, zich onderscheidende ondernemers”, zegt wethouder Klaas Verschuure (Economische Zaken). “We besteden aandacht aan het vestigingsklimaat in Utrecht voor dergelijke ondernemers. Met deze investering van 1,25 miljoen willen we daar de komende jaren een impuls aan geven.” Hij wijst daarbij ook op de rol die start ups en scale ups vervullen bij nieuwe en slimme oplossingen voor vraagstukken waarmee een groeiende stad als Utrecht te maken heeft. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om goede mobiliteit, de energietransitie en gezond ouder worden. Instellingen die innovatieve en ambitieuze ondernemers ondersteunen kunnen financiële bijdragen aanvragen, als zij voldoen aan bepaalde criteria.

Vestigingsklimaat
Een goed vestigingsklimaat bestaat uit een goede mix van grote en kleinere bedrijven. Utrecht heeft zich de laatste jaren goed ontwikkeld tot een vruchtbaar ecosysteem voor start ups en scale ups. Utrecht kent een grote instroom van jong talent en een aantal (internationaal gerenommeerde) bedrijven die start ups en scale ups ondersteunen.

Inmiddels biedt een aantal start-ups (zoals Madaster, Blue Current, Roxelane, Groene Bouwhekken en Perfect Place) en scale-ups (Gitlab, SnappCar, Active Cues, United Wardrobe en Solease) werk aan enkele honderden inwoners uit Utrecht en de regio.

Organiseert u activiteiten voor startende en snel groeiende bedrijven? Dan kunt u subsidie aanvragen als door deze activiteiten het ecosysteem voor (innovatief) ondernemerschap in Utrecht verbetert. Dat kan bijvoorbeeld door het faciliteren van netwerken en het ondersteunen van groeiambities. Meer informatie hierover is te vinden op de website: Versterken ecosysteem starters en groeiers.

Meer weten wat Utrecht City in Business voor u kan doen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.