“Aalberts is een internationale onderneming, gespecialiseerd in hoogwaardige en kritische technologieën voor toonaangevende industrieën en het dagelijkse leven. Wij hebben meer dan 16.000 medewerkers en opereren vanuit zo’n 70 bedrijfslocaties en 80 servicelocaties in meer dan 50 landen. Dit jaar verplaatsen we ons hoofdkantoor naar het nieuwe WTC in Utrecht. We hebben voor Utrecht gekozen vanwege de centrale ligging in Nederland en de goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en auto. Utrecht is de ideale ontmoetingsplek, ook voor onze internationale collega’s. De verbinding met Schiphol is optimaal met een reistijd van 30 minuten.

Utrecht is een aantrekkelijke vestigingsplaats, grootstedelijk en compact tegelijk met een mooie historische binnenstad. Als typische studentenstad trekt het jaarlijks een nieuwe stroom studenten aan. Een groot deel blijft bovendien ook na hun studie wonen en werken in Utrecht. Hierdoor zijn geschoolde arbeidskrachten en jonge talenten binnen handbereik.

Het contact tussen Aalberts en de gemeente is heel prettig verlopen. Duurzaamheid is voor ons bedrijf een belangrijk aspect. De gemeente heeft op ons verzoek elektrische oplaadplekken gerealiseerd in de parkeergarage bij het WTC. Inmiddels rijdt een groot deel van onze collega’s van het hoofdkantoor namelijk elektrisch of hybride. Als toonaangevend technologiebedrijf zijn we ons bewust van onze verantwoordelijke rol in de maatschappij. Aalberts heeft als doel duurzame technologieën en diensten te ontwikkelen en produceren die bijdragen aan de strijd tegen de nadelige gevolgen van klimaatverandering. Wij leveren oplossingen voor warmte- en koudeopslag, zonnecollectoren, irrigatiesystemen en watervoorzieningen, wat onze klanten in staat stelt om energie en water te besparen en duurzaam te bouwen. Daarnaast leveren we producten en diensten voor duurzaam transport en verlengen we de levenscyclus van materialen door middel van warmte en oppervlaktebehandelingen. Om natuurlijk kapitaal zo efficiënt mogelijk te gebruiken, zijn energie en water efficiëntie, recycling en hergebruik speerpunten in het beleid van Aalberts.”

-Anne-Lize van Dusseldorp, Sustainability Manager

“Het bedrijf is begonnen in 2000 wat toen de ‘hotspot’ van Nederland was, het WTC aan de Zuidas in Amsterdam. Nu hebben wij gekozen voor de ‘hotspot’ van de toekomst, het nieuwe WTC op het Jaarbeursplein in Utrecht.”

– Wabe van Enk, Hoofdredacteur/Directeur PropertyNL/PropertyEU

Lees meer

Deutsche Windtechnik is de grootste onafhankelijke onderhoudspartij voor windturbines in heel Europa. Sinds 2015 zijn we ook in Nederland gevestigd en breiden we ons bedrijf geleidelijk uit met meer klanten, meer windturbines en meer personeel. Utrecht was voor Deutsche Windtechnik een logisch begin: centraal gelegen, goed bereikbaar voor klanten en medewerkers.

Lees meer

“Als nationaal en internationaal opererend bedrijf was Utrecht een logische keuze qua ligging, voor klanten, werknemers en als uitvalsbasis voor internationale projecten dichtbij Schiphol. Maar met name sloten de duurzaamheidsdoelstellingen van Utrecht beter aan bij onze missie dan die van andere steden. ”

-Tom Bosschaert, Directeur

Lees meer

“Met de niet aflatende steun, toewijding en inzet van de gemeente is UCo nu een feit, in het eerste energieneutrale, gezonde en circulaire kantoormonument van Europa. In dit kantoor bloeit een nationale gemeenschap van duurzame ondernemers op, in synergie met gemeente en stad.”

– Tom Bosschaert, initiatiefnemer en oprichter UCo

Lees meer

“Genmab ziet Utrecht Science Park als een uniek ecosysteem, waar innovatie daadwerkelijk leidt tot doorbraken in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.”

-Yvo Graus, vicepresident Pre-Clinical Operations bij Genmab

Lees meer

“Wij hebben bewust gekozen om in Utrecht te blijven. De centrale ligging en bereikbaarheid, zowel met de auto als het openbaar vervoer, maken de stad tot de ideale vestigingsplaats voor ons hoofdkantoor.”

-Emlyn van der Wal, Chief Operating Officer ABN AMRO Lease

Lees meer

“We werken uitsluitend met partners en resellers die door heel Nederland verspreid zijn. Dat maakt Utrecht de ideale standplaats. Centraal en goed bereikbaar, ook voor onze internationale gasten en collega’s.”

-René Hochstenbach, algemeen directeur Unify

Lees meer

“Utrecht is een echte studentenstad. Het daarmee samenhangende intellectuele niveau maakt het een inspirerende omgeving om in te wonen en werken. Deze bijzondere sfeer is aantrekkelijk voor zowel nationale als internationale bedrijven die zich in Utrecht willen vestigen.”

-Rien Nagel, raad van bestuur Rabobank

Lees meer

“Utrecht ontwikkelt zich meer en meer tot ‘health valley’. Een vruchtbare bodem voor samenwerking, onderzoek en innovatie. Ook op de gebieden waarin het St. Antonius Ziekenhuis is gespecialiseerd. Dit is goed nieuws voor de patiëntenzorg.”

-Douwe Biesma, CEO St. Antonius Ziekenhuis Utrecht

Lees meer

“Utrecht is the perfect base being central to the country and enables us to employ talented people from all over the Netherlands and across Europe and rest of world that can easily access Schiphol.”

-Stephan Sieber, CEO Unit4

Lees meer

“Utrecht is een van de grootste studentensteden van Nederland, met veel nationale en internationale studenten. De stad is niet alleen op zakelijk gebied aantrekkelijk, maar ook rijk aan historie en cultuur, zoals de Dom en het Centraal Museum.”

-Rien Braakman, algemeen directeur en advocaat bij Nexa Velo Advocaten

Lees meer

“Kortom, Utrecht is een geweldige stad. Het is makkelijk om er jong talent te vinden! Dat maakt het nog aantrekkelijker voor bedrijven om zich te vestigen.”

Eduard Schaepman, Chief Tribes

Lees meer