Utrecht Science Park krijgt nieuw Life Sciences gebouw: The Accelerator

Het Utrecht Science Park (USP) krijgt een nieuw multi-tenant Life Sciences gebouw genaamd The Accelerator. De biotechnologiebedrijven Genmab B.V. en Merus N.V. zijn de initiatiefnemers en voornaamste gebruikers van het gebouw. De ontwikkelaar Kadans Science Partner verzorgt de bouw. Naast huisvesting voor Genmab en Merus gaat The Accelerator plaats bieden aan meerdere bedrijven in de Life Sciences sector die hun ontwikkeling willen versnellen van start-up naar scale-up. Het gebouw zal naar de huidige planning begin 2022 worden opgeleverd.

Volgens Ton Logtenberg, CEO van Merus en namens de Raad van Toezicht van stichting Utrecht Science Park mede-initiatiefnemer van dit project, is gedurende een uniek traject een ontwerp en samenwerking tot stand gekomen waarbij de wensen van de deelnemende partijen optimaal ingevuld zijn. Met dit plan maakt het USP een volgende stap in het ontwikkelen van een volwassen en dynamische Life Sciences omgeving waar kennisinstellingen en innovatieve bedrijven elkaar ontmoeten en samenwerken om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven.

The Accelerator is volgens Jan van de Winkel, CEO van Genmab, een prachtig nieuw hoofdstuk in de verdere ontwikkeling van beide biotechnologiebedrijven en het unieke innovatie ecosysteem op het USP. De plannen zijn gemaatstaafd op de centrale pijlers van Genmab en Merus; het verbeteren van levens van patiënten door innovatieve therapieën te ontwikkelen voor de behandeling van kanker, mede door het aangaan van waardevolle samenwerkingen. Het gebouw leent zich hier uitstekend voor met onder andere een auditorium voor 250 personen, verschillende ‘meet & greet’ faciliteiten, een vergadercentrum en een uitgebreid restaurant. Hierdoor zal het een verbindende functie krijgen op het USP.

Collegevoorzitter Anton Pijpers: “Life Sciences is een van de strategische thema’s van de universiteit. Er is vrijwel geen plek ter wereld waar zoveel toonaangevende instellingen en bedrijven op het gebied van Life Sciences op loopafstand bij elkaar zitten. The Accelerator is een prachtige aanvulling.”

Voor meer informatie zie: Utrecht Science Park en Kadans Science Partner

Meer weten wat Utrecht City in Business voor u kan doen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.