Regio Utrecht opnieuw in top van Europa’s meest competitieve regio’s

Volgens de Europese Commissie behoort de regio Utrecht opnieuw tot de top meest competitieve regio’s in Europa. In de Regional Competitive Index (RCI) 2019 staat Utrecht samen met Londen op een gedeelde tweede plaats. Stockholm voert de lijst aan.

Over de gehele breedte van het onderzoek scoort de regio onverminderd hoog. Lees meer over hoe Utrecht scoort op de verschillende indicatoren in onze brochure, inclusief overzichtelijke infographics, grafieken en verhalen van Utrechtse bedrijven en instellingen.

Utrecht stabiel in de top NLUtrecht steady at the top EN

De driejaarlijkse index beoordeelt de concurrentiekracht van 268 Europese regio’s op basis van meer dan 70 indicatoren. Deze hebben betrekking op onderwerpen zoals innovatie, bereikbaarheid, digitale infrastructuur, onderwijs, gezondheid en arbeidsmarkt.

Sinds de start van de RCI in 2010 behoort Utrecht tot de meest competitieve regio’s van Europa.  In 2010 en 2013 stond de regio op nummer één. Belangrijke kracht van de regio Utrecht is de nauwe samenwerking tussen overheden, bedrijven en kennis- en onderwijsinstellingen.

Het volledige EU rapport is te lezen via European Regional Competitiveness Index 2019.

Meer weten wat Utrecht City in Business voor u kan doen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.