Komt prestigieus klimaatinstituut naar Utrecht?

Utrecht stelt zich kandidaat om het Europese weerinstituut Copernicus Services te huisvesten. Copernicus is een uitgebreide onderzoeksdienst van de Europese Unie en gebruikt satellieten om gegevens te verzamelen.

Lees verder

Stationsgebied Utrecht 2e zakencentrum van Nederland

De centrale ligging in het land maakt het Stationsgebied in Utrecht al langer een aantrekkelijke vestigingsplaats voor Nederlandse hoofdkantoren. Utrecht onderscheidt zich met binnenstedelijke dynamiek en functiemix.

Lees verder

Utrecht Monitor 2020

De Utrecht Monitor vertelt met cijfers en trends het verhaal van de stad in 2019, voor de uitbraak van het coronavirus. Utrechters zijn grotendeels gelukkig (82%) en tevreden met hun eigen leven (88%). De regio Utrecht blijft economisch sterk. Utrecht-stad kent een lage werkloosheid. De banengroei van voorgaande jaren zet ook in 2019 door.

Lees verder

i-did is terug in Overvecht

i-did is een sociale onderneming waar ze mensen met afstand tot werk een kans bieden en afgeschreven textiel een nieuw leven. Bij i-did bouwen de werknemers zelfvertrouwen, zelfkennis en eigenwaarde op. Oude bedrijfskleding en ander textiel wordt als gerecycled vilt omgezet tot hoogwaardige nieuwe producten voor grote klanten zoals onder andere IKEA, KLM, en de Efteling.

Lees verder

Utrecht beste fietsstad van de wereld in 2019

In het onderzoek, uitgevoerd door verzekeraar Coya, werd gekeken naar het weer, de criminaliteit en veiligheid, de infrastructuur, deelfietsen en evenementen. Utrecht heeft de hoogste totale score.

Lees verder

DTN vestigt Europese hoofdkwartier in Utrecht

DTN is een van de grotere weersinstituten in de wereld. Met behulp van Europese satellieten bedienen zij o.a. de luchtvaart, energiebedrijven, de agrarische sector en de zeevaart. DTN verplaatste haar Europese hoofdkwartier naar Utrecht, op 15 januari jl. werd de nieuwe locatie officieel geopend.

Lees verder

Politie koopt centraal gelegen bedrijfsgebouw in Utrecht

De politie is sinds 16 april 2020 eigenaar van het centraal gelegen bedrijfsgebouw aan de Van Deventerlaan 50 in Utrecht (VDL50). Het gebouw met een oppervlakte van ca. 16.500 m2 BVO maakt efficiëntere bedrijfsvoering en ondersteuning bij effectief politiewerk mogelijk.

Lees verder

Bouw Accelerator op Utrecht Science Park gestart

Accelerator wordt hét nieuwe R&D innovatiecentrum op het Utrecht Science Park. Met 22.500 m2 verdeeld over 12 verdiepingen biedt Accelerator ruimte voor groeiende, innovatieve bedrijven actief in de Life Sciences.

Lees verder

Bouw kantoor Helix in Utrecht Leidsche Rijn in volle gang

Aan de A2 bij Utrecht komt een nieuw kantoorgebouw naast Capgemini, De Helix. De Helix maakt straks onderdeel uit van het centrumgebied van Leidsche Rijn. Het wordt een kantoor van ongeveer 10.000 vierkante meter waar meerdere bedrijven zich kunnen vestigen.

Lees verder

Regio Utrecht opnieuw in top van Europa’s meest competitieve regio’s

In de Regional Competitive Index (RCI) 2019 staat Utrecht op de 2e plaats. Sinds de start van de RCI in 2010 behoort Utrecht tot de meest competitieve regio’s van Europa. In 2010 en 2013 stond de regio op nummer één. Over de gehele breedte van het onderzoek scoort de regio onverminderd hoog.

Lees verder

Meer weten wat Utrecht City in Business voor u kan doen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.