Een van grootste e-sportteams ter wereld Team Liquid opent complex aan Stationsplein Utrecht

Lees verder

Internationale en nationale bedrijven weten steeds vaker de stad te vinden om hun kantoor te vestigen

VG Kantoorvisie sprak met onze collega Klaas Beerda, programmamanager van Utrecht in Business.

Lees verder

Ultimaker verhuist naar nieuw hoofdkantoor in Utrecht

Ultimaker, wereldleider in desktop 3D-printen, verhuist het hoofdkantoor van Geldermalsen naar Utrecht. Het nieuwe hoofdkantoor is gevestigd in Creative Valley op het Centraal Station in Utrecht.

Lees verder

Utrecht Groeit! Groei je mee?

Op woensdag 3 juli 2019 organiseren nlgroeit en NL2025 het event ‘Utrecht Groeit’. Tijdens dit kosteloze event leer je niet alleen van ervaren topondernemers en groei-experts, je krijgt volop de gelegenheid voor het stellen van jouw groeivragen en het aanscherpen van jouw groeidromen.

Lees verder

Nederland bij meest innovatieve landen in Europa

Nederland hoort bij de innovatiefste landen in de Europese Unie. Alleen de Scandinavische lidstaten scoren hoger in een onderzoek van de Europese Commissie naar de innovatiekracht van landen.

Lees verder

Utrecht investeert in vestigingsklimaat startende ondernemers

“Utrecht kent mooie voorbeelden van startende, zich onderscheidende ondernemers”, zegt wethouder Klaas Verschuure (Economische Zaken). “We besteden aandacht aan het vestigingsklimaat in Utrecht voor dergelijke ondernemers. Met deze investering van 1,25 miljoen willen we daar de komende jaren een impuls aan geven.” Hij wijst daarbij ook op de rol die start ups en scale ups vervullen bij nieuwe en slimme oplossingen voor vraagstukken waarmee een groeiende stad als Utrecht te maken heeft.

Lees verder

Atlas voor gemeenten 2019: positie van Utrecht uitgelicht

In de Atlas voor gemeenten worden jaarlijks de 50 grootste gemeenten van Nederland op 50 punten met elkaar vergeleken. Utrecht bekleedt de 2e positie op de woonaantrekkelijkheidsindex en 4e positie op de sociaal-economische index.

Lees verder

Utrecht Monitor 2019: veel positieve ontwikkelingen

De Utrecht Monitor laat de belangrijkste cijfers en trends over de stad zien. De stad groeide in 2018 sneller dan voorgaande jaren. De 400.000ste inwoner wordt een jaar eerder, namelijk in 2024 verwacht. Utrechters zijn positiever over de toekomst van hun wijk, de werkloosheid daalt, de banengroei zet door en minder huishoudens hebben een bijstandsuitkering.

Lees verder

Utrecht zesde vastgoedstad van Europa

Utrecht staat op het gebied van commerciële vastgoeddeals voor het eerst in de top tien van Europese steden.

Lees verder

Smart City & Mobility, Creative Industry en Healthy Urban Living tijdens het Koningsdagevent in München

Zo’n vijfhonderd Nederlandse en Duitse genodigden, veelal ondernemers, bezochten 30 april in München het netwerkevent Koningsdag in de Pinakothek der Moderne. Het netwerkevent was mede georganiseerd door Amsterdam Trade & Innovate en Utrecht Region met een focus op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Lees verder

Meer weten wat Utrecht City in Business voor u kan doen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.