Utrecht Science Park grootste science park van Nederland

Met meer dan 26.000 werknemers bij de kennis- , zorginstellingen en bedrijven (inmiddels al meer dan 27.000) is het Utrecht Science Park verreweg het grootste sciencepark van Nederland.

Lees verder

Atlas voor gemeenten 2018: positie van Utrecht uitgelicht

Utrecht is de enige G4-stad die in de top-5 staat van zowel de woonaantrekkelijkheidsindex, de sociaal-economische index als de cultuurindex in de Atlas voor gemeenten 2018.

Lees verder

Nederland stijgt naar de top van meest concurrerende landen ter wereld

Nederland is dit jaar een plekje opgeschoven en staat nu op plaats vier in de IMD World Competitiveness Ranking 2018.

Lees verder

Blik op de stad 2017: monitor wonen, werken en verblijven

De 19e editie van de Vastgoedmonitor Utrecht is uit. Deze ‘Blik op de stad 2017’ geeft een actueel inzicht in de stand en ontwikkeling van vastgoed in Utrecht. De rapportage gaat in op de ontwikkelingen van 2017 en behandelt de thema’s kantorenmarkt, retail, bedrijfsruimten, kleinschalige bedrijfsruimte, woningmarkt, transformatie en horeca.

Lees verder

Regio Utrecht: beste nationale e-fulfilment en -distributie hotspot 2018

Logistieke hotspot Utrecht (Lage Weide)-Nieuwegein- Vianen gaat dit jaar aan de haal met de overwinning in 2 van de 3 subcategorieën: nationale e-fulfilment hotspot en nationale distributie hotspot.

Lees verder

Utrecht Monitor 2018: Utrechters zien toekomst met vertrouwen tegemoet

Het gaat goed met Utrecht. Dit tonen de nieuwste feiten en cijfers over de stad zoals opgenomen in de 21ste editie van de Utrecht Monitor. Utrecht heeft een grote aantrekkingskracht, waardoor de stad groeit.

Lees verder

Opening EU Green Week 2018: Groene steden voor een groenere toekomst

Op pinkstermaandag 21 mei 2018 organiseren de gemeente Utrecht en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de start van de EU Green Week in Utrecht. Met een gevarieerd festivalprogramma dat laat zien hoe we in Utrecht samen werken aan een groene en gezonde stad voor iedereen.

Lees verder

The Green House: volledig circulair en zeer duurzaam

The Green House is een volledig circulair en zeer duurzaam paviljoen met horeca- en vergaderfuncties aan de Croeselaan in Utrecht.

Lees verder

Revolutie in aanbouw: Prinses Máxima Centrum

Hoe bouw je vanuit het niets het grootste kinderoncologisch centrum ter wereld? In Utrecht krijgen ze het voor elkaar. In mei is de opening van het Prinses Máxima Centrum.

Lees verder

Wattkraft opent vestiging in Utrecht

Wattkraft, dat officieel importeur is van omvormerfabrikant Huawei Solar, heeft een vestiging geopend in Papendorp, Utrecht.

Lees verder

Nationale primeur Utrecht met batterij voor duurzaam energiesysteem

Het is de eerste Powerpack die in Nederland geplaatst wordt, met consortium Smart Solar Charging. Aardgasvrij wonen, elektrisch vervoer en opslag van zonne-energie vormen zo de energietoekomst van de stad.

Lees verder

Utrecht koploper in duurzaamheid

Utrecht scoort het hoogst op duurzaamheid volgens een quickscan van Natuur & Milieu onder 42 grootste gemeenten van Nederland.

Lees verder

Hoofdkantoor Aalberts Industries N.V. naar Utrecht

Het industrieel technologieconcern wil nog dit jaar een nieuw hoofdkantoor in de stad Utrecht betrekken.

Lees verder

Nieuw Rijnsweerd: schakel tussen binnenstad en Utrecht Science Park

Het kantorenpark aan de groene oostkant van Utrecht wordt geleidelijk getransformeerd tot een gemengd werk- en woongebied.

Lees verder

Nieuw kantoor voor start-ups en scale-ups: ./Utrecht

Op de Europalaan 100 in de Merwedekanaalzone is sinds kort een nieuwe werklocatie specifiek voor start-ups en scale-ups: ./Utrecht (uit te spreken als dot slash Utrecht).

Lees verder

VodafoneZiggo opent centraal kantoor in hartje Utrecht

Het nieuwe centrale kantoor van VodafoneZiggo komt te staan in het stadshart van Utrecht. Vanaf oktober 2018 werken ruim 1400 medewerkers in het nieuwe pand in winkelcentrum Hoog Catharijne. Daarnaast bouwt VodafoneZiggo op dezelfde locatie een experience center en een winkel.

Lees verder

Utrechtse incubator goed voor 1125 banen en € 84 MLN omzet

Elk jaar doet UtrechtInc onderzoek naar de bedrijven die zij heeft ondersteund. In 2016 had UtrechtInc 32 jonge startups in huis en daarnaast 67 succesvol uitgevlogen bedrijven. In 2016 haalden deze bedrijven gezamenlijk een omzet van € 84 miljoen en creëerden zij 1125 banen.

Lees verder

Utrecht verleidt Duitse bedrijven

Düsseldorf stond even in het teken van Nederland. Onder de noemer HollandTag is een nieuw zakelijk evenement georganiseerd met als doel bedrijven te verleiden naar Nederland te komen. Utrecht was erbij.

Lees verder

Utrechtse regio opnieuw in top van Europa’s meest concurrerende regio’s

De Utrechtse regio staat opnieuw in de absolute top van de meest concurrerende regio’s in Europa. Volgens de Europese Commissie (EC) staat Utrecht op de gedeelde tweede plaats, na London en scoort beter dan regio’s als Parijs en Frankfurt.

Lees verder

Booming Utrecht blijft zichzelf

De stad maakt zich klaar voor een forse groei van het inwonertal. De vraag is nu hoe deze groei te accommoderen. Benieuwd naar hoe Utrecht de schaalsprong maakt?

Lees verder

Meer weten wat Utrecht City in Business voor u kan doen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.