Utrecht Monitor 2019: veel positieve ontwikkelingen

De Utrecht Monitor laat de belangrijkste cijfers en trends over de stad zien. De stad groeide in 2018 sneller dan voorgaande jaren. De 400.000ste inwoner wordt een jaar eerder, namelijk in 2024 verwacht. Utrechters zijn positiever over de toekomst van hun wijk, de werkloosheid daalt, de banengroei zet door en minder huishoudens hebben een bijstandsuitkering.

Lees verder

Utrecht zesde vastgoedstad van Europa

Utrecht staat op het gebied van commerciële vastgoeddeals voor het eerst in de top tien van Europese steden.

Lees verder

Smart City & Mobility, Creative Industry en Healthy Urban Living tijdens het Koningsdagevent in München

Zo’n vijfhonderd Nederlandse en Duitse genodigden, veelal ondernemers, bezochten 30 april in München het netwerkevent Koningsdag in de Pinakothek der Moderne. Het netwerkevent was mede georganiseerd door Amsterdam Trade & Innovate en Utrecht Region met een focus op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Lees verder

Utrechts onderzoeksinstituut gaat met gekweekte mini-organen de markt op

Het Utrechtse onderzoeksinstituut Hubrecht Organoid Technology (HUB) gaat samenwerken met het wereldwijd opererende Amerikaans-Japanse biotechbedrijf Crown Bioscience. Het doel van de samenwerking is de Nederlandse vinding om mini-organen te kweken commercieel op de markt te brengen. Én om de technologie voor Nederland te behouden.

Lees verder

Utrecht Science Park krijgt nieuw Life Sciences gebouw: The Accelerator

Het Utrecht Science Park (USP) krijgt een nieuw multi-tenant Life Sciences gebouw genaamd The Accelerator. Naast huisvesting voor Genmab en Merus gaat The Accelerator plaats bieden aan meerdere bedrijven in de Life Sciences sector die hun ontwikkeling willen versnellen van start-up naar scale-up.

Lees verder

Utrechtse startup community breidt uit met 10.000 m2

./utrecht (lees: Dotslash Utrecht), dé startup hub in de omgeving Utrecht, breidt dit jaar fors uit en hierdoor ontstaat er een startup community van circa 15.000 vierkante meter in de panden aan de Europalaan 100 en 400.

Lees verder

Utrecht Region op Smart Cities-missie naar Taiwan

Van 25 tot en met 29 maart 2019 bezoekt een Nederlandse delegatie van innovatieve bedrijven Taiwan voor de Smart Cities-missie. Tijdens de missie wordt een van de grootste Smart City-evenementen in Azië bezocht: de Smart City Summit en Expo in Taiwan. Klaas Verschuure, locoburgemeester van Utrecht, leidt deze missie.

Lees verder

Wereldprimeur: Utrecht eerste stad met stadsbreed netwerk van publieke laadpalen die kunnen laden én ontladen

Deze innovatieve laadpalen zijn geschikt om zonne-energie op te slaan in de batterijen van elektrische auto’s en terug te leveren aan de buurt. De laadpalen bieden dus zowel de mogelijkheid om een auto op te laden, als toekomstige auto’s te ontladen.

Lees verder

Inspirerende samenwerking op het Utrecht Science Park

Een mooi voorbeeld is de samenwerking in de Utrecht Molecular Immunology Hub. Door de unieke samenwerking op het sciencepark zijn deze partners wereldspelers in het ontwikkelen van antilichaamtherapieën tegen kanker en infectieziekten.

Lees verder

Utrecht wint Duurzaam Bouwen Awards

Tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Leeuwarden heeft de gemeente de Circulaire Ring gewonnen. Deze prijs ontving de stad omdat zij zich “op alle fronten onderscheidt in de mate van duurzaamheid, de circulaire economie en circulair bouwen”, aldus de jury. Ook ontving Utrecht de Publieksprijs.

Lees verder

Meer weten wat Utrecht City in Business voor u kan doen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.