i-did is terug in Overvecht

i-did is terug in Overvecht. Terug in de wijk waar het ooit in 2009 aan de Maria van Hongarijedreef begon. Nu echter niet meer in een kleine donkere garagebox, maar in een mooi licht en professioneel naaiatelier op bedrijventerrein Nieuw Overvecht.

i-did is een sociale onderneming waar ze mensen met afstand tot werk een kans bieden en afgeschreven textiel een nieuw leven. Bij i-did bouwen de werknemers zelfvertrouwen, zelfkennis en eigenwaarde op. Oude bedrijfskleding en ander textiel wordt als gerecycled vilt omgezet tot hoogwaardige nieuwe producten voor grote klanten zoals onder andere IKEA, KLM, en de Efteling. i-did werkt tegenwoordig vooral voor business to business klanten, maar tijdens de coronaciris zijn ze gestart met het maken van niet-medische mondkapjes Op de locatie in Overvecht werken zo’n 18 personen, in Den Haag, waar nu zelfs een eigen fabriek wordt gestart werken maar liefst 45 personen. Met de bouw van de fabriek komt het hele productieproces binnen een hand: van de textielrecycling, tot het naaien van de producten valt nu allemaal binnen i-did.

Juist door deze crisis ziet i-did een nieuwe grote groep mensen die nu thuis op de bank zitten omdat ze hun werk niet kunnen uitvoeren. In het atelier van i-did kunnen deze mensen als vrijwilliger aan de slag om een sociale onderneming te helpen en hun netwerk te vergroten. Ook verzorgt i-did een coachingsessie. Lijkt het je wat om aan de slag te gaan bij i-did? Voor meer informatie en inschrijfformulier zie i-did.

Bron: Nieuw Overvecht

Meer weten wat Utrecht City in Business voor u kan doen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.