Bouw kantoor Helix in Utrecht Leidsche Rijn in volle gang

De bouw van het nieuwe multi-tenant kantoorgebouw Helix in Utrecht Leidsche Rijn is onlangs van start gegaan. Het gebouw, ontwikkeld door gebiedsontwikkelaar AM, is ontworpen voor bedrijven die een gezond binnenklimaat en een bijzondere architectonische uitstraling willen.

Helix is ontworpen door Paul de Ruiter Architects. De spiraalvormige trap geeft Helix zijn unieke verschijningsvorm. Helix speelt in op de toenemende behoefte van huurders en gebouweigenaren naar gezond stedelijk werken in een toekomstbestendige omgeving op een goed bereikbare locatie. Kenmerkend  voor het gebouw zijn de verhoogde plint, het centrale atrium en een separate patio die dient als beschutte buitenruimte. Paul de Ruiter: “De iconische spiraalvormige trap in het atrium – zichtbaar vanaf de snelweg – is het hart van het gebouw en stimuleert beweging. Daarnaast draagt de trap bij aan een gevoel van verbondenheid tussen de medewerkers van de verschillende bedrijven die hier gaan werken.”

De bouw van Helix geeft een nieuwe impuls aan het noordelijke centrumgebied van Leidsche Rijn en is daarmee een belangrijke ontwikkeling voor het kantorengebied. Het kantoorgebouw omvat ruim 10.000 m2 verhuurbare vloeroppervlakte, vier kantoorlagen en twee inpandige parkeerlagen. Ruim zestig procent van de beschikbare verhuurbare meters is inmiddels verhuurd aan de internationale office provider Regus en IT-software bedrijf 2AT.De oplevering vindt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 plaats.

Bron:  AM en leidsche-rijn.nieuws.nl

Meer weten wat Utrecht City in Business voor u kan doen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.