Blik op de stad 2017: monitor wonen, werken en verblijven

De 19e editie van de Vastgoedmonitor Utrecht is uit. Deze ‘Blik op de stad 2017’ geeft een actueel inzicht in de stand en ontwikkeling van vastgoed in Utrecht. De rapportage gaat in op de ontwikkelingen van 2017 en behandelt de thema’s kantorenmarkt, retail, bedrijfsruimten, kleinschalige bedrijfsruimte, woningmarkt, transformatie en horeca.

Zo blijkt dat op de kantorenmarkt een flinke daling van het leegstandspercentage is. Dit komt met name door de sterke economie en daarmee samenhangende afname van het leegstaande aanbod. De opname aan bedrijfsruimte is sterk gestegen. Ook de regionale opname maakte in het afgelopen jaar een sterke groei door.

Utrecht blijft een populaire winkelstad bij ondernemers en consumenten. De winkelleegstand is in het afgelopen jaar gedaald en ligt nog steeds onder het landelijk gemiddelde.

De transformaties van de afgelopen jaren zijn steeds meer zichtbaar in de stad. De totale omvang van transformaties is incidenteel hoog door een aantal grote panden, waaronder het oude postkantoor op De Neude.

Lees gehele monitor via Blik op de stad 2017.

Meer weten wat Utrecht City in Business voor u kan doen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.